Julebyttemarkeder

delejulSom vi før har skrevet om her på bloggen, giver det god mening at skrue op for bytningen i juletiden. December måned er nemlig hård ved både pengepungen og jordkloden. Det budskab har flere byer taget til sig, og du kan derfor glæde dig til julebyttemarkeder rundt omkring i landet.

Byt i ungdomskirkerne
Kender du lignelsen fra Biblen, hvor Jesus bliver rasende over, at kirken er blevet til en markedsplads? Måske ville Jesus reagere på samme måde, hvis han så hvor kapitalistisk julen er blevet i dag. Blandt andet derfor giver det rigtig god mening at lade kirkerummet danne rammer om byttemarkeder, hvor penge og profit er skiftet ud med glæden ved at dele og bytte.

Stor grøn julefest på Rådhuspladsen
Er du Københavner, kan du glæde dig til to dage med byttemarked i et stort opvarmet cirkustelt. Sharing Copenhagen, ARC, Det Runde Bord, Stop Spild af Mad og Grønt Blod fejrer, at København er Europas Grønne Hovedstad i 2014. Udover byttemarked vil der være musik, bålhygge, gratis suppe og salg af øko juletræer. Du kan også donere cykler, radioer og mobiltelefoner til hjemløse og asylansøgere.

Flere julede byttemarkeder
Resten af december er der to andre byttemarkeder at se frem til:

Måske kan man være heldig at finde en julegave eller to, nytårsskruddet eller små sjove ting til pakkelegen.

Uanset hvad kan man mødes med venner og familie og have en hyggelig dag sammen. Og så passer byttetanken vældig godt med julens budskab om næstekærlighed.

Du kan til enhver tid se i kalenderen, hvornår der er byttemarked tæt på dig.

God jul og ikke mindst rigtig god bytning 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s